Gold Source Blogg

Hold deg oppdatert om produkter og markedskommentarer på vår blogg. Du kan navigere mellom kategoriene: Markedskommentarer, Produktnyheter, Kundeinformasjon og Samlerguiden.

Enda færre mynter til markedet: US Mint stenger produksjonen på West Mint.

Av Admin Gold Source, 16 apr 2020 - 09:21


Tilgangen på gull- og sølvmynter ble plutselig enda dårligere ettersom US Mint på onsdag 15. april informerte om at de stenger sin produksjon på myntverket West Point i New York som følge av Corona pandemien. Det er sikkerheten til de ansatte som er motivet for beslutningen. Myntverket lager gull, sølv, platina og palladium mynter for hele verdensmarkedet.


Høy etterspørsel kan påvirke leveringstid

Av Admin Gold Source, 16 mar 2020 - 08:18

Nå er etterspørselen så høy at det påvirker leveringstider, dette er relativt normalt i denne bransjen. Sist vi opplevde dette var i mars/april 2013 når gullprisen falt mye og etterspørselen eksploderte. Du låser fortsatt prisen ved bestillingstidspunktet og oppgjøret forfaller som vanlig seneste 72 timer etter ordre, men leveringen kan i verste fall bli forsinket med 7 dager (Sølv 15 April). Ta kontakt om du har spørsmål.

Godt nytt år!

Av Admin Gold Source, 2 jan 2020 - 11:40

Det ble en fin desember-avslutning på kursutviklingen i både gull (1517), sølv (17.85), og platinum (977).

2020 starter med styrke i en sesongmessig sterk periode, men kursene ligger fortsatt "bare" på tilsvarende nivåer som ved sen-sommeren ifjor - etter måneder med sidelengs kursbevegelser sett i et lengre perspektiv. Vi er svært positive til den potensielle kursutvilkingen for samtlige metaller det kommende året og - deretter. Dette må sees i sammenheng med at aksjemarkedene verden over handles opp mot sine all-time-high nivåer.

Ready for takeoff!

Av Admin Gold Source, 15 des 2019 - 21:55
Ready for takeoff! Gull og sølv er endelig klare for å eksplodere til oppsiden den kommende perioden. Markedene har ventet på den sesong-messige lav-noteringen i metallene igjennom høsten. Nå er vi endelig her.

Aksjer - vær varsom

Av Admin Gold Source, 2 okt 2019 - 12:46

Kort innpå den teknologivektede Nasdaq100 indexen i USA, som raskt er en proxy for hva som skjer i verden..

Det synes nå som om et mer langsiktige salgspress virkelig begynner å bygge seg opp, og det kan derfor være fornuftig å ta en fot i bakken når det gjelder aksjemarkedene (se grafen under).
Ha i bakhodet at det er drøye +2.5% opp til den røde horisontale linjen som markerer denne ukes høynotering, men - på den andre siden er det hele -25.5% ned til fjorårets desember-lavnotering. 

Aksjer vs Gull og Sølv

Av Admin Gold Source, 13 sep 2019 - 14:48

Den Europeiske Sentralbanken kuttet igjen styringsrenten igår, og starter et nytt 20-millarders obligasjonskjøpsprogram. Ikke fordi det går bedre i europa enn aldri før, men fordi man ikke er tilfreds med den økonomiske veksten i eurosonen, og dermed ønsker å stimulere økonomien ytterligere. Aksjemarkedene og metallene med andre råvarer handles høyere i kjølvannet av gårsdagen tale (foruten oljeprisen).

Ny daglig leder

Av Admin Gold Source, 17 jul 2019 - 15:10

Den 15. juli har vi fått ny daglig leder.

Etter over seks år fratrer Martin Mesicek, ny daglig leder er Ole Arntzen Jr.

Mesicek fortsetter i styret og som aksjonær, men er ikke involvert i den daglige driften. Gold Source fortsetter arbeidet med å levere mynter i det norske markedet og driften fortsetter som tidligere.

Sider

Abonner på