Gold Source Blogg

Hold deg oppdatert om produkter og markedskommentarer på vår blogg. Du kan navigere mellom kategoriene: Markedskommentarer, Produktnyheter, Kundeinformasjon og Samlerguiden.

Godt nytt år!

Av Admin Gold Source, 2 jan 2020 - 11:40

Det ble en fin desember-avslutning på kursutviklingen i både gull (1517), sølv (17.85), og platinum (977).

2020 starter med styrke i en sesongmessig sterk periode, men kursene ligger fortsatt "bare" på tilsvarende nivåer som ved sen-sommeren ifjor - etter måneder med sidelengs kursbevegelser sett i et lengre perspektiv. Vi er svært positive til den potensielle kursutvilkingen for samtlige metaller det kommende året og - deretter. Dette må sees i sammenheng med at aksjemarkedene verden over handles opp mot sine all-time-high nivåer.

Ready for takeoff!

Av Admin Gold Source, 15 des 2019 - 21:55
Ready for takeoff! Gull og sølv er endelig klare for å eksplodere til oppsiden den kommende perioden. Markedene har ventet på den sesong-messige lav-noteringen i metallene igjennom høsten. Nå er vi endelig her.

Aksjer - vær varsom

Av Admin Gold Source, 2 okt 2019 - 12:46

Kort innpå den teknologivektede Nasdaq100 indexen i USA, som raskt er en proxy for hva som skjer i verden..

Det synes nå som om et mer langsiktige salgspress virkelig begynner å bygge seg opp, og det kan derfor være fornuftig å ta en fot i bakken når det gjelder aksjemarkedene (se grafen under).
Ha i bakhodet at det er drøye +2.5% opp til den røde horisontale linjen som markerer denne ukes høynotering, men - på den andre siden er det hele -25.5% ned til fjorårets desember-lavnotering. 

Aksjer vs Gull og Sølv

Av Admin Gold Source, 13 sep 2019 - 14:48

Den Europeiske Sentralbanken kuttet igjen styringsrenten igår, og starter et nytt 20-millarders obligasjonskjøpsprogram. Ikke fordi det går bedre i europa enn aldri før, men fordi man ikke er tilfreds med den økonomiske veksten i eurosonen, og dermed ønsker å stimulere økonomien ytterligere. Aksjemarkedene og metallene med andre råvarer handles høyere i kjølvannet av gårsdagen tale (foruten oljeprisen).

Ny daglig leder

Av Admin Gold Source, 17 jul 2019 - 15:10

Den 15. juli har vi fått ny daglig leder.

Etter over seks år fratrer Martin Mesicek, ny daglig leder er Ole Arntzen Jr.

Mesicek fortsetter i styret og som aksjonær, men er ikke involvert i den daglige driften. Gold Source fortsetter arbeidet med å levere mynter i det norske markedet og driften fortsetter som tidligere.

PobJoy Mint med oppfølger til fjorårets Pegasus Reverse Proof

Av Admin Gold Source, 13 feb 2018 - 19:49

Pobjoy Mint har økt sin tilstedeværelse i markedet for sølvbullions med begrensede opplag de siste årene, kanskje som følge av at de mistet kontrakten med Isle Of Man. Ifjor kom både Pegasus i Reverse Proof, og den "omstridte" Britannia-mynten der de måtte stanse produksjonen etter at Royal Mint ikke aksepterte at mynten hadde "Britannia" i omskriften (les mer her).

Sider

Abonner på