Hvordan Kjøpe Gull i Norge

Interessen for å kjøpe gull i Norge er økende, her får du seks gode tips om hvordan du kan kjøpe gull trygt og raskt fra nettbutikk i Norge.

1. Kjøp kjente gullmynter - unngå gullbarrer.nordmenn kjøper mer gull på nett

I Norge er gullmynter frittatt for merverdiavgift, mens gullbarrer pålegges 25% mva. Vil du kjøpe gull i investeringskvalitet bør du derfor kjøpe gullmynter.

Myntene vi selger er spesielt laget for investorer (altså ikke gamle numismatiske mynter), men mynter som er:

  • - For investering og lages bl.a. av de statlige myntverkene i USA, Kanada, Australia, Østerrike og Kina.
     
  • - Finansdepartementet i landene garanterer for at vekten og renheten av gullet er riktig, produksjonen er strengt regulert ved lov.
     
  • - Med pålydende verdi i landets valuta og lovlige betalingsmidler i utstederlandene, på tross av at gullverdien er høyere enn den pålydende verdien.
     
  • - Tilpasset i vekt for investormarkedet, den vanligste størrelsen på myntene er en troy ounce (ozt), som tilsvarer 31.1 gram. Det er denne enheten gull prises i på råvarebørsene.

2. Velg gullmynter som selges til en lav pris over gullprisen.

Mynter selges for et påslag over selve gullverdien, dette er bruttofortjenesten for myntverk og forhandlere og omtales som "premie over spot", eller "pris over spot".

Om gullprisen (omtales som spotprisen) f.eks. er 10.000 kroner, og en mynt koster 10.500,- sier man at mynten selges for "500,- over spot".

Velg derfor mynter med lav pris over spot og som samtidig er enkle å selge igjen senere. Alle gullmynter vi selger kan selges tilbake til oss og som regel kan du selge mynten for tilsvarende gullprisen.

Legg merke til at prisen på mynten allerede inkluderer premien over spot og er totalbeløpet for mynten. Premien over spot i parantes er kun spesifisert for at du kan sammenlikne hvor mye over spot du betaler for ulike mynter.

Forskjellene i priser over spot mellom ulike land er små og reflekterer populariteten for myntene, de ulike kostnadene for myntverkene eller om mynten er helt ny eller har hatt en tidligere eier (er sirkulert). Som hovedregel vil nye mynter være litt dyrere enn sirkulerte.

3. Slik betaler du for din ordre

I gullbransjen er det normalt å forhåndsbetale for myntene over nettbank. Du mottar faktura som epost umiddelbart etter du har plassert ordren og betalingen må være registrert hos oss innen 48 timer. Vi oppfordrer kunder til å betale fakturaen umiddelbart etter at ordren er plassert. Når oppgjør er mottatt sendes myntene.

For mindre ordre kan du betale med kredittkort (+1.95%) eller postoppkrav (+195,-)

Husk at siden gullet du kjøper selges til sanntidspriser er alle ordre juridisk bindende, selv om det er kjøpt på nett og du er forbruker.

4. Mynter sendes forsikret i posten - Husk legitimasjon når du henter pakken

Alle ordre sendes med sporing, ID-kontroll og er fullforsikret. Du har ingen risiko ved transporten til deg. Om du ønsker kan du også hentene dine mynter på vårt kontor i Bjørvika i Oslo.

5. Har du spørsmål?

Vi har solgt mynter i Norge siden 2010 og kan svare på alle spørsmål du har rundt det praktiske om kjøp av gull, kontakt Goldsource på tlf. 374 07 008 alle hverdager 10.00-18.00.

6. Må jeg kjøpe på nettet?

Nei, du kan ringe inn din bestilling på tlf. 374 07 088 alle hverdager mellom kl 10.00 og 18.00. Bestillingen må bekreftes skriftlig på epost om du ikke har handlet av oss før.